artikelafbeelding

Sociale huurwoningen moeten gaan naar mensen die er recht op hebben.

De voorwaarden voor het inschrijven én het huren van een sociale woning moeten voldaan zijn én blijven. De Vlaamse Overheid reikt nu extra middelen aan om enig vermoeden van eigendomsfraude in het buitenland te onderzoeken. Indien nodig zal De Oostendse Haard een onderzoek opstarten.
artikelafbeelding

In onze straat wonen allemaal buren!

De Dag van de Buren 2021 laten we ondanks deze bizarre coronatijden niet zomaar voorbij gaan. Als alternatief voor een leuke burenbijeenkomst, bussen we dit jaar bij al onze huurders een postkaart / burenkaart.
artikelafbeelding

Enquêtes in al onze wijken

Wij willen onze buurten nog beter begrijpen. Daarom maakte Samenlevingsopbouw een vragenlijst voor onze huurders. In juni 2021 is Bredene aan de beurt.
artikelafbeelding

Coöperatieve ASTER: "Zonnepanelen op sociale woningen verlagen energiefactuur"

Door de plaatsing van zonnepanelen op onze sociale woningen zullen we de energiefactuur mee omlaag kunnen duwen. Aster start normaal in het najaar met de plaatsing. Zo kunnen we de energie van de zon optimaal benutten. Lees nu al waarom:
artikelafbeelding

Maak kans op een bloemen-cadeaubon

Nu de lente er is, willen we onze huurders op een leuke, positieve manier motiveren om in de tuin te werken, het balkon op te fleuren of bloemen in huis te halen. Deelnemen aan de wedstrijd kan nog tot 21 juni 2021.
artikelafbeelding

Door code rood geen actualisatie in 2021

Code rood verstoorde de voorbereiding van de verplichte actualisatie in 2021. De Vlaamse Regering stelde dit nu uit naar 2022. De termijnen die gelden bij de verplichte actualisatie blijven, alleen passen we deze in 2022 toe.
artikelafbeelding

Energiedeskundigen-in-spe leren EPC opstellen

Enkele energiedeskundigen-in-opleiding krijgen op dinsdag 18 mei 2021 een cursus over het Energieprestatiecertificaat (EPC). Zij leren in de praktijk hoe ze een EPC voor de gemeenschappelijke delen moeten opmaken.
artikelafbeelding

Om jezelf en je inboedel te beschermen

Ethias werkte een voordelige woning- en familiale verzekering uit voor de huurders van De Oostendse Haard. Ontdek hoeveel een pakket kost of vraag jouw verzekeringsvoorstel aan.
artikelafbeelding

Ontdek onze toekomstige woonprojecten

Wij willen dat mensen in een goede woning kunnen leven. En zo kansen krijgen. We bouwen en renoveren met milieubewuste en energiebesparende woningen als resultaat. Een betaalbare huurprijs, een bewuste energiefactuur en lage algemene kosten zijn altijd ons doel.
artikelafbeelding

Nieuwe verlichting & tips rond netheid

Ons woonproject De Kroon in de Kroonlaan 69-71 en Torhoutsesteenweg 390 krijgt in mei 2021 nieuwe duurzame, energiezuinige verlichting in de algemene delen.
artikelafbeelding

Blijf niet zitten met financiële coronaproblemen!

De stad Oostende wil haar inwoners ondersteunen die hun dagelijkse uitgaven of uitgaven voor medische zorgen niet meer kunnen betalen omwille van de coronacrisis. Vraag vandaag nog jouw coronasteun aan!
artikelafbeelding

Momenteel niet op zoek naar een collega

De Oostendse Haard heeft momenteel geen openstaande vacatures. Als we de zoektocht naar een collega voor ons team opstarten, lees je er hier alles over.
artikelafbeelding

Op het dak van Guldensporenlaan 2 en 4

De crew van 'Onder Vuur' strijkt volgende week neer in de Nieuwe Stad. Ons gebouw in de Guldensporenlaan mag een kleine rol spelen in deze fictiereeks. We sommen even de afspraken op:
artikelafbeelding

Heraanleg toegangspaden in maart 2021

De toegangspaden voor onze appartementsgebouwen in Golvenstraat 4 en 6 werden in de week van 17 maart 2021 vernieuwd! Nu zijn alle toegangspaden naar onze gebouwen in de Golvenstraat aangepakt.
artikelafbeelding

"Wij zijn blij dat je in ons Sneeuwteam zit!"

In deze Week van de Vrijwilliger 2021 verrassen we ons Sneeuwteam met een chocolade sneeuwman, als dank voor hun engagement en hulp voor de buurt.
artikelafbeelding

Hou het voetpad sneeuw- en ijsvrij

Het is in Oostende en Bredene verplicht om het voetpad sneeuw- en ijsvrij te houden. Ook voor de appartementen. Help jij mee in jouw buurt?
artikelafbeelding

Afbraak gebouwen Voorhavenlaan 169-171

De Oostendse Haard zal in de Vuurtorenwijk een nieuwbouwproject met sociale huurwoningen realiseren. Op deze unieke locatie aan de Spuikom komt het project “Met Zicht” met 13 woningen en 60 appartementen. De wijk zal zo een volledig nieuw uitzicht krijgen.
artikelafbeelding

Oprichting coöperatieve Aster

ASTER is een initiatief van de VVH in de strijd tegen energiearmoede en voor een beter klimaat. Wij ondertekenden mee de oprichtingsakte.