artikelafbeelding

De 4 vuistregels van een gezond binnenmilieu

Wist je dat de Vlaming gemiddeld 85% van zijn of haar tijd binnen doorbrengt? En dat vooral in de eigen woning? De binnenlucht die je gedurende al die tijd inademt, kan een invloed hebben op je gezondheid en welzijn
artikelafbeelding

"Het mooiste was de "ambiance" bij ons thuis."

Het volledige interview lees je via https://www.vvh.be/nl/nieuws/item/dj-greg-dela-vertelt-hoe-zijn-jeugd-in-de-sociale-woonwijk-hem-positief-gevormd-heeft
artikelafbeelding

Het coronajaar van De Oostendse Haard

De Oostendse Haard maakt jaarlijks een verslag op van haar werking. Het verslag van 2020 is getekend door corona en toont een jaar van onszelf heruitvinden. We did it!
artikelafbeelding

Sociale huurwoningen moeten gaan naar mensen die er recht op hebben.

De voorwaarden voor het inschrijven én het huren van een sociale woning moeten voldaan zijn én blijven. De Vlaamse Overheid reikt nu extra middelen aan om enig vermoeden van eigendomsfraude in het buitenland te onderzoeken. Indien nodig zal De Oostendse Haard een onderzoek opstarten.
artikelafbeelding

Enquêtes in al onze wijken

Wij willen onze buurten nog beter begrijpen. Daarom maakte Samenlevingsopbouw een vragenlijst voor onze huurders. In oktober 2021 is Sint-Jan aan de beurt.
artikelafbeelding

Coöperatieve ASTER: "Zonnepanelen op sociale woningen verlagen energiefactuur"

Door de plaatsing van zonnepanelen op onze sociale woningen zullen we de energiefactuur mee omlaag kunnen duwen. Aster start normaal in het najaar met de plaatsing. Zo kunnen we de energie van de zon optimaal benutten. Lees nu al waarom:
artikelafbeelding

Hou het voetpad sneeuw- en ijsvrij

Het is in Oostende en Bredene verplicht om het voetpad sneeuw- en ijsvrij te houden. Ook voor de appartementen. Help jij mee in jouw buurt?
artikelafbeelding

Oprichting coöperatieve Aster

ASTER is een initiatief van de VVH in de strijd tegen energiearmoede en voor een beter klimaat. Wij ondertekenden mee de oprichtingsakte.
artikelafbeelding

Openingsuren van ons Onthaal

CORONA-update: Ons onthaal is voortaan ook terug vrij toegankelijk. U hoeft geen afspraak meer te maken om langs te komen. Welkom!
artikelafbeelding

Coronamaatregelen De Oostendse Haard

Ons onthaal is terug open zonder afspraak en onze sector schakelt vanaf maandag 20 september 2021 over op code groen. Het protocol woningmarkt laat alles organiseren zoals in de periode vóór Covid-19.
artikelafbeelding

7 winnaars ontvangen een bloemencadeaubon

We organiseerden een fotowedstrijd onder onze huurders om jullie te motiveren om in de tuin te werken, het balkon op te fleuren of bloemen in huis te halen. We mochten 7 winnaars gelukkig maken!
artikelafbeelding

Door code rood geen actualisatie in 2021

Code rood verstoorde de voorbereiding van de verplichte actualisatie in 2021. De Vlaamse Regering stelde dit nu uit naar 2022. De termijnen die gelden bij de verplichte actualisatie blijven, alleen passen we deze in 2022 toe.
artikelafbeelding

Maak kans op een bloemen-cadeaubon

Nu de lente er is, willen we onze huurders op een leuke, positieve manier motiveren om in de tuin te werken, het balkon op te fleuren of bloemen in huis te halen. Deelnemen aan de wedstrijd kan nog tot 21 juni 2021.
artikelafbeelding

Om jezelf en je inboedel te beschermen

Ethias werkte een voordelige woning- en familiale verzekering uit voor de huurders van De Oostendse Haard. Ontdek hoeveel een pakket kost of vraag jouw verzekeringsvoorstel aan.
artikelafbeelding

"Wij zijn blij dat je in ons Sneeuwteam zit!"

In deze Week van de Vrijwilliger 2021 verrassen we ons Sneeuwteam met een chocolade sneeuwman, als dank voor hun engagement en hulp voor de buurt.
artikelafbeelding

Tevredenheidsmetingen De Oostendse Haard

We starten in september 2021 met tevredenheidsmetingen bij onze (kandidaat)-huurders. Vind je onze vragenlijst in je mailbox of brievenbus? Vul je ze dan in aub?
artikelafbeelding

Garageboxen moeten leeg tegen zo 15/08

In de ondergrondse garage in de Nieuwe Stad heeft er op donderdag 05 augustus 2021 een brand gewoed. Samen met De Gelukkige Haard werd beslist om deze garage te sluiten vanaf maandag 16 augustus 2021 tot na de geplande werken. Huurders werden persoonlijk verwittigd.
artikelafbeelding

Contacteer je verzekering en het rampenfonds.

De hevige neerslag van 27 juni 2021 zorgde voor grote wateroverlast. Ook wij kregen vele meldingen. Heb je materiële schade of opruimkosten? De stad Oostende zet de mogelijke stappen op een rijtje ...
artikelafbeelding

Ontdek onze toekomstige woonprojecten

Wij willen dat mensen in een goede woning kunnen leven. En zo kansen krijgen. We bouwen en renoveren met milieubewuste en energiebesparende woningen als resultaat. Een betaalbare huurprijs, een bewuste energiefactuur en lage algemene kosten zijn altijd ons doel.
artikelafbeelding

In onze straat wonen allemaal buren!

De Dag van de Buren 2021 laten we ondanks deze bizarre coronatijden niet zomaar voorbij gaan. Als alternatief voor een leuke burenbijeenkomst, bussen we dit jaar bij al onze huurders een postkaart / burenkaart.
artikelafbeelding

Blijf niet zitten met financiële coronaproblemen!

De stad Oostende wil haar inwoners ondersteunen die hun dagelijkse uitgaven of uitgaven voor medische zorgen niet meer kunnen betalen omwille van de coronacrisis. Vraag vandaag nog jouw coronasteun aan!
artikelafbeelding

Momenteel niet op zoek naar een collega

De Oostendse Haard heeft momenteel geen openstaande vacatures. Als we de zoektocht naar een collega voor ons team opstarten, lees je er hier alles over.